perjantai 13. tammikuuta 2017

Reipas ulkoilija

Alun pihapanikoinnista on vain harmaa muisto jäljellä. Bea on todella reipas ja innokas ulkoilija, jonka kanssa voi nykyään mennä ihan  mitä reittiä tahansa! Se nuuskuttaa pitkään ja hartaasti, kulkee reippaasti ja nätisti remmissä. Enää se ei seilaa edes takas, ympäri ämpäri, vaan pääasiassa remmit pysyy suht nätisti eikä ole letillä! Se on utelias jos toisia koiria sattuu tulemaan vastaan, ei rähjää eikä myöskään pelkää, ujostelee kylläkin, on varovainen. Bea ei välitä sataako lunta, räntää tai vettä, se lähtee mielellään ulos. Ainoastaan niillä kovilla pakkasilla se teki stopin jo rappukäytävän ulko-ovella, sen tassuihin sattui tuo kova pakkanen. Onneksi pakkasia ei kestänyt montaa päivää!

Bealla on aamut kaikkein vaikeimmat, se arastelee minua silloin. Mutta selkeästi ajan myötä vähemmän ja vähemmän. Mustat takit jännittää, ja arvatkaapas onko ihan tavallisella suomalaisella juurikaan muita värejä takissaan... no eipä ainakaan minulla. Mutta ollaan harjoiteltu takki päällä paijaamista, kyllä se alkaa luonnistumaan! Tuo ei sitten päde ulkona, ainoastaan sisällä.

Kun Bea jokin aika sitten oppi juomaan vettä, on sisäsiisteys satunnaisesti ottanut takapakkia. Se ei välttämättä jaksa pidättää työpäivän mittaista aikaa, mutta jos hätä yllättää, niin se menee nätisti lehden päälle pissalle. Mutta näin tapahtuu melko harvoin, joskus kuitenkin.

Bea ymmärtää jo Denta Stixsienkin päälle ja napostelee niitä mielellään, mutta kaikkein mieluisin on ihan peruspuruluu, niistä Bea tykkää todella paljon!

Mukavasti meillä täällä arki rullaa eteenpäin, Bea on osa porukkaa jo omasta mielestäänkin.
Kivasti se on hoksannut muiden esimerkkiä noudatellen valjaskuviomme, kun ollaan tultu ulkoa sisään, meillä koirat istuu automaattisesti eteiseen odottelemaan riisumisvuoroaan, näin tekee myös Bea, se todellakin useimmiten jopa istahtaa odottelemaan. Nauratti yhtenä iltana, kun tultiin iltalenkiltä sisään, ulkona oli satanut ja Bean turkki oli märkä niiltä osin joita vaatteet eivät peittäneet, Irina kissa tuli eteiseen, nuuski hetken Bean poskea ja alkoi nuolla sitä kuivaksi, eikä Bea ollut moksiskaan :))

Bea on hirmuisen suloinen ja pehmeä tyttönen, se tarvitsee vaan aikaa oppia luottamaan siihen, että elämä kohtelee sitä kauniisti jatkossa, sen ei tarvitse pelätä tai olla ilman ruokaa tai vettä. Sillä on lämmin koti, pehmeä peti ja säännölliset ulkoilut.
Näin ei ole mm sen siskolla, Damariksella, joka ihan yhtä arkana ja pelokkaana on yhä tarhalla odottamassa parempaa... sellainen ihme ei ehkä osu sen kohdalle, sillä arat koirat eivät oikein kelpaa edes ulkomaisille yhdistyksille, jotka koiria tarhalta varaavat... Itse toivoisin, että voisin Damariksen ottaa sieltä pois, mutta ehkä kaksi arkaa koiraa yhtaikaa saattaa olla liian suuri haaste... :(


Jin ja jang?

Pakkaspäivänä piti hetkeksi lainata Elviksen t-paitaa ulkoilun jälkeen

Niin pehmeä ja suloinen!

Tässä on Bean sisko, Damaris, joka on tarhalla, yhtä arkana ja peloissaan kuin Bea oli..
Voi kun senkin saisi sieltä pois!VIDEOlla Bea kurluttaa
TÄSSÄ Bea ja Elvis treenaa yhdessä kävelyä
Bea löysi aarteen!
Bea söpöilee ja vähän Hanikin
ja vielä ILTAKÄVELYLLÄ Elviksen kanssa, treenit kannatti!

Ja näissä kahdessa videossa pieni Damaris...

Eli, Bea edistyy pikkuhiljaa, hitaasti mutta varmasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti