perjantai 30. joulukuuta 2016

Elämä jatkuu

...takapakeista huolimatta!

Nyt olemme päässeet jo suurinpiirtein samanlaiseen luottamukseen, kuin ennen takapakkia. Onneksi saimme keskinäisen luottamuksen niinkin hyväksi, ennen tuota ikävää episodia, joten palautuminenkin kävi nopeammin kuin ajattelin! Hieman huomaan sen vielä väistelevän minua, etenkin silloin kun seison. Mutta kun menee Bean tasolle, eli lattialle, se tulee ihan syliin saakka hakemaan rapsutuksia.

Ulkoilut alkaa sujumaan jo niin kivasti, että voimme alkaa miettimään jotain uutta reittiä. Remmit vaan on melko solmussa, kun Bea seilaa Donnan ja Elviksen välistä ja takaa ja sivuilta... :)) Ja kyllä tuo Elviskin osaa seilaamisen jalon taidon aika kivasti!
Bea kävelee tosi nätisti remmissä, se on reipas eikä kisko yhtään. Se on myös erittäin huolellinen haistelija, haluaa tosiaankin haistella riittävän pitkään ja huolella. Tarkka likka!

Perjantaina 30.12.-16 kävimme pikaisesti eläinlääkärin luona, halusin hakea varmuuden vuoksi Bealle Sileo-valmistetta tulevaa vuoden vaihdetta varten. Bea on selkeästi reagoinut pelokkaasti jo kauempana kuuluviin pamauksiin. Näin ajattelin, että sen ei tarvitse stressata ulkona riehuvaa maailmansotaa ja pelätä. En halua ottaa riskiä, että menemme sen seurauksena 10 kilometriä takapakkia... Varmuus ennen kaikkea! Ihan niinkun valjaidenkin kanssa, hätävarjelun liioittelua ehkä jonkun mielestä, mutta mun mielestä ei. Ihan tässä lähiaikoina on ollut muutamakin tapaus, että vasta Suomeen tullut koira on ollut esim vain valjaissa (ohjeistuksen vastaisesti!) ja kiemurrellut niistä irti. Toinen saatiin kiinni mutta toinen juoksi kehä I:llä auton alle. Sen "parempi elämä Suomessa" päättyi siihen... niin surullista ja niin väärin. Pieni koira parka, olisin niin toivonut sille ihanaa elämää, kaiken sen lähtömaan kurjan jälkeen :(
Bealla on (voi olla, että olen tän jo sepustanutkin, mutta Uudestaan!) 2 turvaremmiä. Toinen on kaulapannasta valjaisiin ja se toinen on valjaista/pannasta taluttimeen. Niin tain näin, niin Bea ei ihan heti pääse vapaaksi, vaan saan toivottavasti riittävät lisäsekunnit toimia, jos se pääsee jostain vermeestään kiemurreltua itsensä irti!

Hieman oli haasteellista saada Bea autoon. Ulkona minä olen edelleen pelottava ihminen, jos yritän siihen koskea. Hetki pyörittiin parkkipaikalla, en saanut koskettua Beaan. Sitten käveltiin rappukäytävään jossa otin likan syliin ja kannoin autoon.. Eläinlääkärissä Bea oli kiltisti, antoi tätien paijata ja eläinlääkärin kuunnella sydän! Kaikki kunnossa!

Painoa oli tullut muutamia satoja grammoja lisää ja aloitimmekin pari päivää sitten kevyen dieetin, sillä Bea on hiukan pyöreä, kylkiluut tuntuvat jos oikein herkillä sormilla tunnustelee! :))
Luulen, että Bean ihannepaino voisi olla n 7-7,5 kg ja nyt se oli sen reilun 8kg.

Kuvassa Bealla on uudenkarheat valjaat, olisin jotkut muut kuin lilat halunnut, mutta eipä ollut värivalikoimaa. Ja koska Bealla on hyvin erikoinen ruumiinrakenne, en ole löytänyt sille sopivia valjaita, nämä olivat ainoat! Bealla on kapea kaula ja leveä rintakehä. Valjaat, jotka on sopivat kaulasta, on liian pienet rinnan ympäriltä. Ja toisin päin myös, jos löytyy sopivat rinnan kohdalta, ne on kuin pelastusrenkaat kaulalta. Myöskin nämä molemmista remmeistä säädettävät! Olen niin monta iltaa istunut ja etsinyt netistä ja nyt nämä Puppian huppuvaljaat (huppu ihan turhake, on vaan tiellä ja edessä!) olivat sellaiset, jotka istuu Bealle tosi hyvin! Kuvassa näkyy myös aika hyvin nuo turvavaljaat.

Ja Bea on alkanut hiukan keppostelemaan :)
Eräänä päivänä kenkäni löytyi olohuoneessa olevasta koirien pedistä, ehjänä ja perjantai-iltana sillä aikaa, kun kävin näöntarkastuksessa, JOKU oli napannut korkeahkon laatikoston päältä monta viikkoa olleen lahjapaketin.. ja ollut kovin utelias, mitä sieltä löytyy! Siellä oli suklaarasia, jota ei oltu purtu sekä vauvelin lelu, joka oli täysin ehjä, mutta lahjapaperit olivat olleet ihan parasta tekemistä!

Bea toivottaa kaikille oikein onnellista Uutta Vuotta 2017 ja toivoo, ettei kukaan koira joudu karkuteille vuoden vaihtuessa... Bealle itselleen koittaa tuhat kertaa parempi uusi vuosi, kuin vanha oli...!

VIDEOlla ollaan kävelyllä Elviksen kanssa :)


Bea tykkää ulkoilusta

Uudet valjaat ja turvaremmihässäkkä! 

Bea edelleen tykkää keittiön tuoleista! 

Maharapsut on ihan parhaita! 
Meillä on Irinan kanssa hyvät välit, kuten huomaatte! 
Jännittävä paketti! Syyllinen reilusti paikalla ihailemassa hampaittensa jälkiä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti