keskiviikko 31. elokuuta 2016

Ensimmäinen viikko

Nyt on Yodan ensimmäinen viikko mennyt suomalaisena kotikoirana.
Ei voi muuta kuin kehua tyttöstä! Niin hienosti se on sopeutunut kaikkeen uuteen, mitä Suomi sille tarjoili ensimmäisellä viikolla!

Maanantaina mamma meni sitten töihin, laittoi läppärin tallentamaan päivän pöhinöitä. Ja olihan niitä. Tasaisesti se haukkui työpäivän ajan. Ei taukoamatta vaan sykleissä eikä haukku ollut ahdistunutta vaan kuullosti lähinnä kimakalta kiukuttelulta. Tiistaina tallenteesta ei kuulunut kuin ihan satunnaisia haukkuja. Aamulla se sai ruoan mukana vuohenjuuri-valerianaa, auttoikohan se vai maanantain kokemus josta se tiesi, että tulen kyllä takaisin. Kävin lounastauoilla kotona n klo 11-12. Tai sitten se oli muuten vaan veto veks, kun se alkoi yskimään  tiistaina.

Keskiviikkona tallenteesta ei kuulunut enää kuin 2-3 muutaman kerran haukkua, muuten oli hipihiljaista, tosi hienoa!!

Kävimme eläinlääkärillä tässä keskiviikkoillan iloksi, Yodan yskimisen vuoksi. Vaihtoehtoja voi olla montakin, se voi olla kennelyskää, vilustumista tai ihan bakteerikannan muuttumisesta johtuva reaktio. Keuhkot, imusolmukkeet ja pumppu, kaikki kunnossa. Ja on tuo yskiminen rauhoittunut eilisen jälkeen, ei tule enää limaa yskän mukana. Jäämme seuraamaan tilannetta, Yoda sai muutamaksi päiväksi särkylääkettä olon helpottamiseksi.

Ulkona se kyllä on aika kova tyttö nyt menemään. Vauhtia riittää. Mutta onneksi kyseessä on tuollainen pikkuinen kirppu, niin ei tule käsivarsi kipeäksi. Harjoitellaan silti nätisti kävelemistä. Ja se haukkuu ulkona mielellään, ihan itsekseen ja sitten tietty muille koirille ja joskus jopa vastaan tuleville ihmisille. Sillä on selkeästi vielä stressiä, eiköhän nämä jutut rauhoitu ajan mittaan ja kivojen kokemusten myötä.

Muuten täällä on aika tasaista koiraperheen elämää, tuo pikku riiwiö tuo kyllä vipinää taas taloon, ihanasti herättää meitä vanhuksia :) Se roikkuu kengännauhoissa, lahkeissa ja käsissä varsinkin silloin, kun puen muille valjaita. Kokoajan se tohottaa jotakin, häärää ja pyörii! Ihan täysin pentumainen, ihana tyttö! Mutta osaa oikeasti heittäytyä petille pötköttämään, kun kukaan ei mihinkään liiku.

Sunnuntaina ulos tuli tosi monta pissaosumaa! Kyllä se siitä, hieman hitaastihan treenit etenee, kun joutuu olemaan töissä.

Sunnuntaina käytiin myös moikkaamassa kaveria, chihuahuapoika Manua. Hyvin niillä synkkasi yhteen ja ne leikkivät keskenään kivasti, lähinnä nuhjausta ja hepulijuoksua. Manun vieressä oikeasti tajusi, miten hirvittävän pieni Yoda on, ei paljon Manua isompi!

Yoda tykkää Irina-kissasta. Jos Irina on ihan lähellä, saattaa Yoda käydä antamassa sille poskisuukkoja, eikä Irina ole siitä millänsäkään, katsoo vaan hitaasti, että ootko, hei, ihan tosissas... :))

Jälleen setti kuvia muutamalta päivältä, sekä videota Manun kanssa leikeistä

VIDEO Manu ja Yoda leikkii (sorry, se on vinksin vonksin, mutta otetaan se niskavenytyksenä!)

VIDEO Manu ja Yoda juoksee hitaasti kovaa

Yoda ja lempilelu
Yoda tykkää Irina-kissasta
Onni on Ystävä, jonka kanssa voi pötkötellä
Vinttaria vailla koko jengi aamutuimaan

Auringonlapsi
Yoda ja Manu
Kokeiltiin takki päällä ulkoilua, joo, no problem, sujuu!
Jos yskä vaikka johtuikin vilustumisesta, otetaan varman pääälle!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti