torstai 25. elokuuta 2016

Nerean ensimmäinen päivä

Yö sujui todella rauhallisesti. Nerea löysi petinsä makuuhuoneen pienen pöydän alle laitetun patjan päältä. Nukkui (kai) koko yön rauhallisesti.
Se olikin tosi väsynyt illalla, tarha-aika on tosi rankkaa aikaa koirille, Villenan tarhalla on jatkuvasti lähemmäs 300 koiraa, siellä haukkuminen on yhtäjaksoista. Häkeissä on 6-12 koiraa yhtaikaa, koirat pääsevät vain satunnaisesti häkeistään ulkoilemaan... vapaaehtoistyöntekijöitä on ihan liian vähän, he tekevät sitten sitä ns. tarpeellisempaa työtä - kuten häkkien siivoamista, koirien ruokkimista ja lääkitsemistä. Ei riitä aika enää ulkoiluttaa koiria. Tarhalla on hirveä stressi, kun on pakko sopeutua laumaan. Ja mitä Nerea on kokenut ennen tarhalle joutumistaan? Sitä me emme kukaan voi tietää...

Ruoka maistuu edelleen hyvin, se on hyvä asia se! Lenkkeily muun lauman (Donna, Hani ja Elvis) kanssa sujuu ongelmitta. Sisäsiisti tyttö ei taida vielä olla, mutta aamulla se oli hoitanut molemmat asiansa suihkunurkkaukseen ja eilen etutassut Hesarilla mutta pissa siinä lattialla :)) Yritystä on kuitenkin siis ollut!

Kissaan Nerea suhtautuu varovasti. Ei mene isottelemaan. Irina-kissa eilen varovasti yritti nuuskia, mutta Nerea vetäytyi äkkiä pois. Samoin illalla Nerea meni itse nuuskimaan Irinan nenua mutta sitten iski iso jänskä, ja kipin kapin karkuun. Mutta ainakaan se ei suhtaudu kissaan vihamielisesti!

Nimestä. Nerea ei istu minun suuhuni sitten mitenkään. Ja minulle tulee mieleen Dagobahissa nykyään asustelevan Yodan sukulainen. Melko kaukainen sukulainen. Sen verran sukulainen, että geeniperimässä on säilynyt nuo ihanat ja valloittavat korvat :)
Niinpä Nereasta on ihan luontevasti tullut Yoda! Yoda on mielestäni kaunis ja pehmeä nimi ja sopii tytölle paremmin kuin Nerea. Yoda. Kaunis ja pehmeä se on itsekin!

Yodan löytää helposti olohuoneen pöydältä tai jos keittiön tuolit on unohtuneet levälleen, löytää Yodan pöydältä. Keittiön tuoleilla se viettää mielellään aikaa pötkötellen, vaikka tuolit olisivatkin pöydän alla.
Yoda on todellakin pieni tyttönen. Tänään puolen päivän aikaan punnittu 5,2 kg. Hieman sille saa tulla painoa lisää, muttei kovin paljon. Korkeutta sillä on (voi hitsin vitsi miten vaikea mitata elohopeaa!!) ehkä hiukan alle 30 cm, natiainen...
Donna tuntuu valtavan suurelta koiralta (50cm), Elviskin tuntuu isolta (35cm tanakka) ja Hani (65cm) on ihan jättiläinen Yodaan verrattuna!

Tänään Yoda on hieman kokeillut leluja. Yhden pehmonallen niskat meni nurin. Narulelua se lähinnä natusteli. Voi olla, että se jossain välissä ymmärtää, mitä kaikkea kivaa voi leluilla tehdä! Nyt se mieluummin pureksii (hyvin nätisti kylläkin) käsiä ja tykkäisi sen tyyppisestä actionista.

Kävimme 2x vartin autoreissulla, Yoda matkusti takakontissa kangasboxissa. Ensimmäiset pari minuuttia se kaivoi ja kitisi, kuulin ensimmäisen kimeähkön haukahduksenkin, kun likka protestoi. Sen jälkeen hiljaisuus. Rauhallisesti se odotti, että boxin vetskarit avataan. Ihan ok siis autossa, näin pienen kokemuksen jälkeen!

Iltasöpöliini

Yoda ja Elvis. Huomaa meidän Hurttavaljas-jengi, valjaat ja remmit sävy-sävyyn, kuinkas muutenkaan!

Donna ja Yoda
Narulelu. Ihan OK

Yodan lempparipaikka, keittiön tuolit! Vasemmassa kuvassa tuoli on pöydän alla...

5 kommenttia:

 1. Minusta Yoda on ehdottomasti miehen nimi!

  VastaaPoista
 2. Nella, sopisko
  T. Hilu sarivaara

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä Yoda on täysin unisex nimenä!

  VastaaPoista
 4. Sinänsä ihan hauska assosiaatio Yodaan, mutta se mitä mietin että eikö kannattaisi antaa uuden tulevan perheen keksiä uusi nimi jos niin haluavat? :-)

  VastaaPoista
 5. Tottakai, uusi perhe tietenkin saa päättää vaihtavatko nimen vai pitävätkö kotihoidossa annetun nimen :)

  VastaaPoista