sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Uteliaisuus voittaa

Myöhään lauantai-iltana Anita alkoi piippaamaan aika tavalla eteisessä. Ensin en reagoinut siihen laisinkaan, sitten tuli ajatus, josko sillä olisi hätä. Nousin sängystä ja kävin kysymässä asiaa. Anita ei vastannut vaan oli rauhallisen näköinen eteisessään. Menin takaisin sänkyyn, Anita seurasi perässäni! Anita tutki tarkkaan makkarin, tutustui huolella olohuoneeseen. Kävi köllähtämässä makkarin matolla ja siitä hetkestä lähtien on lähestulkoon viihtynyt muuallakin kuin eteisessä! Jes!
Nyt tiedän mikä Anitaa eteisessä pidätteli. Kissat. Nuo ilkeät riiviöt jotka sitä tuijottelivat... Anita pelkää kissoja. Toinen kissoistani on aika ilkeä ja ilmeisesti myös pelkää Anitaa kuollakseen, sillä yrittää hyökkiä sen päälle. Eli oikeassa Anita oli kun oli ääreisvarovainen! Nyt sitten vaan tarkkana näiden kahden kanssa, huoh.
Kyllä Anita silti vielä viihtyy eteisessä, se on sille ilmeisesti turvapaikka kun alkaa liikaa jännittämään. Mutta päänavaus on tehty.

Iltaisin Anitaa jännittää ulkoilu, kun on pimeää ja se näkee tummia hahmoja. Niille pitää haukahdella. Anita kuitenkin rauhoittuu nopeasti. Samoin sen pitää haukkua muille koirille, muttei tee millään lailla hyökkääviä liikkeitä. Pitää vielä tutkailla, mistä moinen johtuu, epävarmuutta vai haluaako tutustumaan. Muttei siis ole millään lailla agressiivinen.

Anita taitaa tykätä autoilusta! Nyt sitä ei tosiaankaan tarvitse kyytiin houkutella, se hyppää autoon ennenkuin takaluukku on edes kokonaan auki! Hetken se aina katselee ympärilleen ja köllähtää sitten makoilemaan matkan ajaksi, hieno likka!

Muuten täällä elämä jatkuu 4 koiran ja kahden kissan kanssa tavallista arkea. Maanantaina hoitomammalta loppuu loma ja alkaa arki. Koirat ovat keskenään täällä siis kokonaisen työpäivän ajan. Ollaan toki harjoiteltu Anitan kanssa yksin jäämistä eikä sillä näyttäisi sen kanssa olevan ongelmia. Laitan kuitenkin nauhoituksen rullaamaan aamusta ja kuuntelen tallenteen kun tulen töistä, siitä sitten selviää, millaisia ääniä täältä päivän aikana kuuluu! *peukut!*

Palataan taas, pari kuvaa mukaan :))

Mamman makkarissa

Oman pikkupihan vahtikoira


Pihavahti :))
En tiedä mitä tällä luulla pitää tehdä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti